Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود فیروزکوهی گفت: در اول افطار، آب سرد مصرف نکنید، این اقدام اندکی باعث ضعف می شود و میل به نوشیدن آب را بیشتر می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: شروع افطار باید با مواد غذایی با نمایه قندی بالا باشد، از طرفی معـده خالی در هنـگام افـطار تحمل غذای خشن را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با بیان این که خوردن غذاهای سبک، کم حجم و پر کالری و نرم برای افطار مناسب تر است، ادامه داد: روزه خود را با یک نوشیـدنی گـرم یا ولرم مانند آب ولرم، نبات داغ یا چای  کم رنگ افـطار کنید.

این کارشناس افزود: سفره افـطار را با خرمـا، لبنیات کم چرب، نان و سبزی و یک غـذای سبک گرم مانند سوپ، شله زرد، آش، حلیم یا فرنی زینت ببخشید.

فیروزکوهی افزود: سعی کنیـد از هریک از مواد غذایی موجود در سفره افطار، مقدار اندکی میل کنید، چراکه  مصرف آب، چـای یا آب ولرم و نبـات دهـان و مری را برای عبـور غذا آمـاده  می کند و مقداری مواد قندی به بدن می رساند.

استفاده از مواد قندی مفید و طبیعی

وی تصریح کرد: مصرف سـوپ یا آش ترکیبـی از مواد مختلف شـامل کـربـو هیـدرات، پروتئین و به خصوص املاح و ویتامین را به بدن می رساند و خوردن خرما، مواد قندی مفید و طبیعی و کمی املاح، ویتامین را تامین می کند.

به گفته این کارشناس تغذیه، زلوبیـا و بامیـه از جمـله مـواد غذایی با نمایه قندی بالا  است کـه مصرف آن در مـاه مبارک رمضان رواج خاصی پیدا می کند و البته مورد علاقه بسیاری از خانواده ها است.

فیروزکوهی تصریح کرد: استفاده از این ماده غذایی تنها به مقدار کم مفید است، زیرا حاوی روغن، نشاسته و قنـد های سـاده مثل شکر اسـت که مصـرف کنتـرل شـده آن در حد یکی دو دانه مقبول بوده ولی مصرف بیشتر آن بی اشکال نیست.

وی اضافه کرد: استفاده از خرما و توت خشک از مصـرف زلوبیـا و بامیه بسیار مفید تر است، زیرا چربی ندارد و قند آن طبیعی بوده و علاوه بر آن دارای املاح و ویتامین نیز است.

وی با بیان این که در اول افطار، آب سرد مصرف نکنید، افزود: این اقدام اندکی باعث ضعف می شود و میل به نوشیدن آب را بیشتر می کند که این مهم خود آثار منفی به همراه دارد.
 
عوارض مصرف زیاد چای و آب


این کارشناس با اشاره به اثرات مصرف زیاد آب گفت: شیره معده را رقیق می کند و باعث اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می شود، حجمـی از معـده را پر کرده و باعث می شود غذای اصلی کمتر مصرف شود، موجب ورم معده شده و به اندام های مجاور فشار وارد و روزه دار را معذب می کند که مصرف زیاد چای نیز این اثرات را به همراه دارد.

فیروزکوهی بیان کرد: افطاری را به اندازه مصرف کنید، زیرا مصرف زیاد مواد غذایی در وعده افطار باعـث می شـود معده که کمی خودش را جمع کرده و کوچـک شده، به یکبـاره حجیم شود و باعـث اذیت و فشار بر روزه دار می شود.

وی با بیان این که همچنین در وعده افطار خوردن غذاهای پر چرب به هیچ وجه مطلوب نیست، ادامه داد: توصیه می شـود از نان هـای کامـل ماننـد نان سنگک و نان جو کـه منابع خوب فیبر است، استفاده شود، در همه وعـده ها، به اندازه ای از مـواد غـذایی استفـاده کنید که به طور کامل سیر نشوید و احساس کنید که هنوز برای خوردن جا دارید اما دیگر چیزی نخورید.

این کارشناس افزود: اگر تخـم مـرغ می خورید، سعـی کنید آب پز  باشـد زیرا هضم آن نسبت به تخم مرغ نیمرو، راحت تر است، خوردن چند دانه انجیر تازه یا خشک را بعد از افطار یا شام نیز توصیه می کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مواد غذایی مصرف زیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۳۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو

الهه جعفرزاده: وقتی عجله داریم، ترجیح می‌دهیم غذای خود را در مایکروویو گرم کنیم، زیرا این کار سریع و راحت است و زحمت ما را کم می‌کند. با این حال، دلایل متعددی وجود دارد که چرا نباید این روش را تبدیل به یک عادت غذایی کنیم، چرا که می‌تواند برای سلامتی ما مضر باشد. مطالعات بسیاری به نتیجه رسیده‌اند که قرار دادن و گرم کردن مواد غذایی در مایکروویو، مقادیر بسیاری از ارزش خوراکی آنها را از بین می‌برد. به عنوان مثال، تحقیقات نشان می‌دهد که گرم کردن طولانی مدت کلم بروکلی در مایکروویو، ۹۷ درصد از ترکیبات فلاونوئیدی این ماده غذایی را از بین می‌برد. این در صورتی است که فلانوئیدها نوعی ترکیبات گیاهی با خاصیت ضدالتهاب هستند و دریافت آنها برای بدن ضروری است.

چرا نباید غذا را در مایکروویو گرم کرد؟

۵ دلیلی که عنوان می‌کند مایکروویو چگونه به سلامت شما آسیب می‌رساند:

۱) مواد مغذی ضروری را کاهش میدهد

مایکروویو مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در غذا را از بین می‌برد. در نتیجه، هرگاه غذایی که در مایکروویو گرم شده را می‌خورید، فواید تغذیه‌ای مهمی را که قبل از گرم کردن غذا در مایکروویو وجود داشت، از دست می‌دهید.

۲) سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد

خوردن غذای گرم‌شده در مایکروویو می‌تواند تأثیر جدی بر خون و غدد لنفاوی شما داشته باشد و بر نحوه عملکرد سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارد. غذاهای گرم‌شده مایکروویو پتانسیل ایجاد مشکلات سیستم ایمنی را دارند.

۳) خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

وقتی سبزیجات را در مایکروویو قرار می‌دهید، مواد معدنی ضروری به رادیکال‌های آزاد تبدیل می شوند و این مسئله می‌تواند منجر به تشکیل سلول‌های سرطانی در بدن شود. توصیه می‌شود سبزیجات را در مایکروویو گرم نکنید زیرا دمای بالا برای پختن سبزیجات می‌تواند خطرات جدی ایجاد کند.

۴) بر روند رشد تأثیر منفی می‌گذارد

خوردن غذای گرم‌شده در مایکروویو ممکن است به مرور زمان باعث آسیب طولانی‌مدت و دائمی مغز شود. تداوم در مصرف غذاهایی که از این طریق گرم می‌شوند، رشد هورمون‌های مردانه و زنانه را مختل می‌کند.

۵) فایده چندانی ندارد

حتی اگر سالم‌ترین غذاها را هم در مایکروویو گرم می‌کنید و می‌خورید، باید بدانید که این کار فایده چندانی برای بدن شما نخواهد داشت؛ بلکه باعث آسیب بیشتر می‌شود و شما را دچار برخی مشکلات جدی خواهد کرد. همیشه سعی کنید غذا را روی گاز گرم کنید، زیرا در این صورت می‌توان ارزش غذایی آن وعده را حفظ کرد و تا حدی جلوی آسیب‌های احتمالی ناشی از گرم کردن مجدد غذا را گرفت.

بیشتر بخوانید:

تغذیه چطور بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟/ غذاهای شیرین شما را افسرده می‌کنند آخرین وعده غذایی را چه زمانی بخوریم؟/ اعلام ۵ دلیل علمی با افزایش متابولیسم، سریع‌تر لاغر شوید/ ۵ عادت غذایی برای بالا بردن سوخت‌وساز بدن بدن خود را با این شش ماده غذایی پاکسازی کنید

منبع: india

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894297

دیگر خبرها

  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید